17-07-10

Arctica: Nieuwe Bacteriën

2010071758232001.jpgEr zijn twee nieuwe bacteriën ontdekt in het Arctisch gebied die enzymen produceren die nuttig zouden kunnen zijn voor de biotechnische industrie. Deze bacteriën kunnen groeien bij 2 graden Celsius en produceren enzymen als lipase en protease en werden ontdekt door wetenschappers van het CCMB (Centre for Cellular and Molecular Biology) tijdens een expeditie in het Arctisch gebied in mei-juni van dit jaar waarbij blauwalgen in het Arctisch gebied werden bestudeerd.
Dr. Shivaji die al 25 jaar zijn sporen verdiende in Antarctica en in het Arctisch gebied, bevestigde dat een van de bacteriën de naam kreeg: Oceania sphera arcticum. Voor de andere bacterie is er nog geen naam.
De bacteriën behoren tot de Cyanobacteriën en produceren anti-oxidanten, onverzadigde vetzuren en polysachariden (koolhydraten). Andere bacteriën hebben een optimale werking bij 37 graden Celsius, maar bij deze "cold-loving" bacteriën is dat rond 20 graden Celsius. (nvdr: Er wordt geschat dat Cyanobacteriën al 3,5 miljard jaar bestaan. Cyanobacteriën waren de eerste organismen op aarde die zuurstof konden produceren en zo het begin waren van de evolutie.)

Bron: The Hindu

Aandacht: wegens technische problemen is deze blog aan het verhuizen naar: http://poolgebieden.blogspot.com/
Gelieve uw bookmarks/bladwijzers aan te passen. Ik verontschuldig mij voor het ongemak.09:49 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.