16-06-10

2010 Antarctica Peer-Reviewed Research: Gegevens Van De IJskernen Bevestigen Dat Het In De Middeleeuwen Warmer Was Dan Nu


Wetenschappers die gebruik maakten van de laatste nieuwe technologie hebben een hoge resolutie analyse gemaakt van ijskernen van bij Dome C op Antarctica. Dome C is gelegen op een plateau op de oostelijke helft van Antarctica. Dit zijn de resultaten van de analyse:

1. De temperatuur tijdens de middeleeuwse warme periode (950-1250 NC) benaderde de 1°C hoger dan de huidige temperatuur ondanks een lagere CO2 gehalte.

2. De temperatuur tijdens de Minoan warme periode (1450–1300 VC) was mogelijk 1°C hoger dan de huidige temperatuur ondanks een lagere CO2 gehalte.

3. De temperatuur tijdens de vorige tussen-ijstijd (Zo'n 1300000 jaar geleden) was meer dan 4°C hoger dan de huidige temperatuur ondanks een lagere CO2 gehalte.

Het is duidelijk dat de nieuwe gegevens van de ijskernen aantonen dat natuurlijke variaties in het klimaat de oorzaak waren van reusachtige variaties van de temperatuur en dus zijn de huidige veranderingen van het klimaat niet te wijten aan de menselijke CO2 uitstoot.

Bron: C3 Headlines

Wetenschappelijk verslag: The deuterium excess records of EPICA Dome C and Dronning Maud Land ice cores (East Antarctica) (PDF)

07:46 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.