07-06-10

Antarctica: India Zend Expeditie Team


India zal een team van 8 wetenschappers naar Antarctica zenden om een 2000km lange expeditie uit te voeren op het ijs. De expeditie gebeurt met voertuigen. Er zullen naast experimenten die uitgevoerd zullen worden ook nog gegevens en stalen worden verzameld van de atmosfeer en het ijs tot op 100 meter diep. De stalen van het ijs kunnen inzicht geven in gehalte CO2 zo'n 1500 jaar geleden. Dat staat ongeveer gelijk met de ijslaag van 100 meter diepte.
Ook zullen er studies worden uitgevoerd in verband met het land en de bewegingen van de tectonische platen om meer kennis te krijgen van hoe de oude landmassa zo'n 2300 miljoen jaar geleden een geheel vormde met andere continenten, het supercontinent.
Dit is des te meer belangrijk omdat India een station gaat bouwen in het gebied van de Larsemann Hills in Oost-Antarctica. De voorlopige naam voor het station is Bharti en zal dicht bij de oceaan gebouwd worden. Een van de voornaamste taken op dit station zal dan ook de studie van de oceaan zijn naast het onderzoek naar de verandering van het klimaat. Men verwacht dat het Bharti station klaar zal zijn in 2012.

Bron: The Times Of India

00:05 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.