03-06-10

Antarctica: Nieuwe Levensvormen


De gegevens van zes nieuwe Antarctische dieren die enorm op planten lijken zijn gepubliceerd. Twee levensvormen werden ontdekt tijdens de expedities in het oosten van de Weddel Zee, bij Antarctica. Ze kregen de namen Tauroprimnoa austasensis (A) en Digitogorgia kuekenthali (B) (zie foto). Verschillende types van deze levensvormen worden over de hele wereld gevonden, maar vooral in de tropische zones, wat de ontdekking van deze levensvormen bij Antarctica nog meer ongewoon maakt.
Vier andere soorten werden gevonden in de Atka Bay, Antarctica. Deze kregen de namen Thouarella bayeri, Thouarella sardana, Thouarella undulata en Thouarella andeep. Ze hebben een schaal die hun poliepen bedekt.
Wetenschappers onderzoeken het leven in de poolgebieden omdat ze hopen een antwoord te kunnen vinden op de vraag wat er in zo'n extreme omgeving kan overleven. Experts in ruimte-wetenschap onderzoeken deze gegevens ook om te zien of er mogelijkheden zijn voor leven op andere planeten waar de toestand gelijkaardig kan zijn als op deze afgelegen plaatsen op de Aarde.

Bron: Discovery News

decoration

05:40 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.