05-05-10

Belgisch Poolnieuws


Polar Expeditions


Nog tot 15 mei 2010 organiseert de Verbeke Foundation in Kemzeke (Stekene) een tentoonstelling rond reële en fictieve poolexpedities.
Vandaag focussen de media sterk op de kwetsbaarheid van zowel de Noord- als de Zuidpool door de opwarming van de aarde. Polar Expeditions toont echter werken van kunstenaars die al langer bezig zijn met deze mondiale ecologische problemen. Zo reisde Raphael Opstaele (B) in 1974 al naar de Noordpool, trok kunstenaar Waldo Bien (NL) in 1982 naar IJsland en ging Nathalie Talec (F) in 1987 naar Groenland. De tentoonstelling bevat werken van verschillende Belgische en buitenlandse kunstenaars die de voorbije vijf jaar pool-gerichte werken hebben gecreëerd. Zo wordt het "pooltoerisme" in vraag gesteld, maar de aantrekking blijft urgent en betoverend. De verzameling installaties die de Verbeke Foundation presenteert, biedt de bezoeker een originele en ongeziene kijk op de ruige poolgebieden, waarin de mens slechts moeizaam kan overleven.

Meer info: Verbeke Foundation

Belgica


Vzw de Steenschuit heeft 1 miljoen euro subsidie gekregen van Europa voor de bouw van een replica van het legendarische expeditieschip de Belgica. De Steenschuit is gespecialiseerd in klassieke scheepsbouw en restauratie. Men hoopt de Belgica af te hebben in 2014. Lees verder...

Bron: Het Nieuwsblad

Website: De Steenschuit vzw

08:41 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.