26-11-08

Antarctica: Spraakmakende Reisverhalen


Als je graag naar reisverhalen luistert en als je houdt van interactie met boeiende sprekers ? Dan nodigt vtbKultuur je van harte uit voor de spraakmakende reisverhalen van Johan Lambrechts over Antarctica.

Johan Lambrechts: "Antarctica"

Johan Lambrechts, reisjournalist en schrijver van het enthousiast onthaalde ‘Antarctica - Het verhaal van de Belgen op de pool’ neemt je mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld. Gekruid met veel anekdotes en geïllustreerd met beeldmateriaal hoor en zie je het spannende verhaal van de avontuurlijke Belgische exploratie van Antarctica, van pionier Adrien de Gerlache en zijn Belgica-expeditie over de eerste Zuidpoolbasis tot de nieuwe Belgische Prinses Elisabethbasis. Het fascinerende verleden ontmoet ook het heden en de toekomst, want de reis van ontdekkingsreiziger de Gerlache kun je ook zelf ondernemen, zoals de auteur als een van de eerste Vlaamse reisjournalisten heeftgedaan. Tenslotte gaat hij in op de rol van Antarctica als thermometer en barometer van de gezondheidstoestand van onze planeet, op het cruciale belang van het continent in de opwarming van de aarde en de rol van het Zuidpooltoerisme.

Bron: VTB Kultuur

Het eerstvolgende "spraakmakende reisverhaal" van en door Johan Lambrechts gaat door in Geel op vrijdag 28 november 2008, in het C.C. De Werft, Werft 32 om 20.00u. Johan Lambrechts komt 18 maal aan bod in verschillende steden in Vlaanderen tot 31 maart 2009. Ik ga enkele dagen voor het volgende "spraakmakende reisverhaal: Antarctica" van en door Johan Lambrechts de datum en plaats hier posten op deze blog als herinnering.

Cover2

08:02 Gepost door Antarctica/Arctica - Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.